Etusivu/Meillä tapahtuu/Ajankohtaista/Vapunajan tapahtumat Lappeenrannassa tarjoavat ohjelmaa kaikenikäisille
24.4.2024

Vapunajan tapahtumat Lappeenrannassa tarjoavat ohjelmaa kaikenikäisille

Lappeenrannassa järjestetään monipuolisia tapahtumia vapunaikana, jotka kutsuvat kaupunkilaisia ja matkailijoita nauttimaan vapun tunnelmasta.

Luvassa on muun muassa perinteinen Vappumarssi ja Kurkipatsaan lakitus sekä ensimmäistä kertaa järjestettävä Suomen Paras Vappu -tapahtuma musiikin ystäville.

Lappeenrannan tapahtumakoordinaattori Riikka Hjelt on innoissaan vapun runsaasta tapahtumakattauksesta.

– Oli sitten kiinnostuksen kohde musiikissa, ulkoilussa tai perinteikkäissä vapputapahtumissa, jokaiselle löytyy varmasti jotakin.

Kurkipatsaan lakitus ja fuksikaste

Opiskelijat lakittavat Keskuspuiston Kurkipatsaan vappuaattona 30.4. klo 12. Samalla vanhemmat opiskelijat saavat laittaa taas lakkinsa päähän ja saattaa fuksit satamaan kastetta varten. Lakituksen jälkeen sataman veneenlaskupaikalla fuksit suorittavat perinteisen fuksikasteen. Lisätietoja lakituksesta ja kasteesta löytyy Lappeenrannan tapahtumakalenterista.

Suomen Paras Vappu

Suomen Paras Vappu -tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran vappuaattona 30.4.2024 klo 15–23. Tapahtuma järjestetään Marian Aukiolla Lappeenrannassa ja sen ikäraja on 18 vuotta. Artisteina tapahtumassa ovat Portion Boys, Erika Vikman, Elastinen sekä Olli Halonen. Lisätietoja ja lippujen hinnat löytyy Suomen Parhaan Vapun verkkosivuilta.

Wappupiknik, Pusupuiston Vappukonsertti ja Vappumarssi

Linnoituksen valleilla vappupäivänä 1.4. klo 12 järjestettävä Wappupiknik päättää opiskelijoiden Wapun. Linnoituksessa voi nauttia rennosta pikniktunnelmasta, jonka lisäksi ohjelmassa on vuoden teekkarin, vuoden kylterin, vuoden teekkari- ja kylterifuksin sekä LTKY:n rattaalla palkittavien julkistaminen.

Myös perinteinen Pusupuiston Vappupäivän kuorokonsertti ilahduttaa jälleen Vappu-piknikillä viihtyviä keskiviikkona 1.4.

  • klo 12–12.30 Lappeenrannan naislaulajat

  • klo 12.30–13 Viihdekuoro Carpe Diem

  • klo 13–13.30 Karjalan Laulu-Veikot

Vappupäivänä 1.5. järjestetään jokavuotinen Vappumarssi Kauppatorilta satamaan. Lähtö Kauppatorilta klo 12.45.

Lasten vapputapahtuma

Lappeenrannan Steinerkoululla järjestetään Lasten vapputapahtuma vappupäivänä 1.5. klo 10–14. Tapahtumassa on tarjolla herkkuja munkkikahvilasta ja grillistä. Ohjelmassa on pika-arpajaiset, kierrätysongintaa ja kasvomaalausta. Lapset pääsevät pitämään hauskaa myös keppihevosradalla ja erilaisten pihapelien parissa. Tapahtumassa on mukana lisäksi puusepän verstas ja ilmapallomyyjä.

Vappupäivän perhetapahtuma Lions-polulla

Vappupäivänä 1.5. klo 13–15 Leijona-polulla Saimaan kanavan varrella Lions-Club Lappeenranta järjestää iloisen perhetapahtuman. Lapsille on ohjelmassa hernepussien heittoa, kasvomaalausta ja vaahtokarkkien paistamista. Tarjolla on myös lettuja ja grillimakkaraa.

Lisätietoja:

Riikka Hjelt, Lappeenrannan kaupungin tapahtumakoordinaattori
Puh. 040 669 3767, riikka.hjelt@lappeenranta.fi